Gallbjörnar

emma-12.jpg

EMMA

 

Hjälp oss förändra framtiden för björnar. WSPA

Flera djurorganisationer arbetar för att få slut på gallbjörnsindustrin, där björnar på ett fruktansvärt plågsamt sätt hålls för utvinning av deras galla. En av dessa organisationer är Animal Protection Network http://www.animalprotection.se/index.php?id=86 och en annan är Animals Asia Foundation, Kina: www.animalsasia.org. Jill har verkat för att få ett slut på gallbjörnsindustrin sedan 1998 och har en blogg på den sistanämnda länken där du kan följa hennes arbete. På den här sidan http://www.youtube.com/user/HKAAF visas i bla filmerna "A Tour with Jill Robinson" och "Moon Bear Rescue A dacade on..." hur björnar kan hållas i gallbjörnsindustrin (OBS! starka scener).

Själv försöker jag sätta in ca 1000 kr/år till Animal Protection Network, 500 kr till jul och 500 kr till midsommar. Dessa pengar skickas sedan för att stötta Jill och hennes organisation i deras kamp för att hjälpa gallbjörnarna. 

Min önskan är att alla djurvänner förenar sig och kämpar för att få ett slut på gallbjörnsindustrin.

På AnimalsAsias hemsida, se länkarna sist i stycket, kan man läsa om deras informationskampanj "Healing without Harm", där de informerar om hur farligt det kan vara för människor att dricka björngalla, då björnens galla nästan till 100% blir infekterad i och med det är ett öppet sår in till gallan så att bakterier kommer in. Det informeras också om att gallan ofta innehåller cancerogena ämnen samt restsubstanser från antibiotika och att viktiga personer inom kinesisk naturmedicin fördömer björngallsfarmerna då kinesisk naturmedicin är baserad på att människor, djur och natur lever i harmoni med varandra. Detta står att läsa om i intressant läsning på länkarna http://www.animalsasia.org/index.php?UID=2HE326DF00S1 och http://www.animalsasia.org/index.php?UID=7QWRDIAB021.

 

Postgironumret för att sätta in bidrag till Animal Protection Network står en bit ner på första sidan när man går in på deras hemsida enligt ovan.

 

På den här sidan  http://www.animalsasia.org/index.php?UID=MXLPG2LTCRN2 kan man hjälpa en enskild björn med särskilda behov. Det kostar 70 Euro för ett år. På sidan finns bilder på sex björnar om man håller pilen över en bild visas information om björnen och dess historia.

 

Emelie, som vi har våra hästar hos och jag satte den 31 december 2011 in 650 kr för att hjälpa en björnhane, som heter EMMA, under ett år. Emma är en före detta gallbjörn, som legat 10 år i en rostig liten bur. Han tvingades ha en metalljacka, som fixerar nålen till gallan, om jag förstått rätt med min knaggliga engelska. Emma fick sitt namn då han var den minsta av två björnar som hämtades av AAF hos en farmare. Farmaren hade sagt att den ena var en hona och den andra en hane. Då Emma var så liten trodde de från AAF att det var han som var honan och döpte honom till Emma. När de fick av Emma den barbariska metalljackan visade det sig att det var han som var hanen.

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)