Tjänster

                                                                   Välkommen

 

SPÅNAD AV HUNDULL

Jag spinner garn av hundull. Av denna kan du sticka varma vantar, halsdukar, mössor, tröjor mm. Hundull brukar sägas vara 7 ggr varmare än fårull, men värmer dåligt om den blir blöt. En tröja kan alltså bli väldigt varm. Är ullstråna korta brukar man blanda ut med upp till 50 % fårull. Jag använder då ull från Jämtlandsfår, som är ett svenskt får korsat med merinofår. Jag spinner även andra ullsorter.

 

Pris: 175 kr/hg

 

BISONULL TILL SALU; BISONWOLLE ZUM VERKAUF

/bisonull-till-salu-bisonwolle-zum-verkauf

 

 

HUNDAR MED PROBLEM

Ända sedan tonåren har jag varit särskilt intresserad av hundar med problem, ensamma hundar som ingen velat veta av. Utlämnade och missförstådda hundar som inte haft någon i världen att ty sig till och som varit väldigt nära avlivning. Jag har själv tagit hand om ett antal väldigt krävande hundar som omplacerats både i vuxen ålder och i sin ungdom och har jobbat hårt med dessa hundar med resultatet att folk inte tror mig när jag säger att de en gång var hopplöst svåra problemhundar. Med anledning av mitt särskilda intresse för dessa hundar har jag gått en problemhundskonsultutbildning för Sven-Åke Svenningsson. Söker du hjälp med eventuella problem hos din hund kan jag för en kostnad av 900 kronor för tre gånger åta mig att analysera och lägga upp en handlings- och träningsplan för din hund. Grunden i mitt arbete med hundar är särskilt baserat på den kände hundpsykologen Anders Hallgrens lära om naturlig aktivering eller aktivering med naturen som förebild, men även på den erfarenhet jag erhållit genom mitt arbete med egna problemhundar.  

 

Pris: 900 kr/3 gånger

 

 

KURS I KANTARELLSÖK

Pris: 250kr/gång; 6 gånger

 

 

KURS I APPORTERING 

Grundkurs - Apportering med inkallning och viss passivitetsträning

Fortsättning - Apportering med stannaträning

Fortsättning - Apportering med fjärrdirigering

 

Pris: 250kr/gång; 6 gånger per kurs

 

 

JAKT EFTER VILT

Har du problem med en hund som jagar efter vilt, katter och andra djur. Då har jag en träningsmetod mot detta.

 

Pris: 500 kr/träningstillfälle.

  

 

VILTSPÅR

Viltspår är väldigt naturligt och berikande för många hundar. Hundar använder ungefär 1/3 av sin hjärna för att analysera dofter och har 2 miljoner gånger bättre luktsinne än människan. Viltspår har ofta en gynnsam effekt på hundar med överskottsenergi och andra problem. Det är också fantastisk tillfredsställande att se sin hund arbeta i terrängen. Har du inte tid att lägga spår själv kan en lösning vara att gå färdiglagda spår. 

Jag säljer viltspår i närheten av Göteborg.

 

Pris:

250 kr för 5 korta spår eller ett längre spår.

 

 

 

BARMARKSKÖRNING MED EGEN HUND   

Turer körs inte vid för varm väderlek.

Har du en hund av typen draghund eller annan lämplig hund att dra med och vill prova på att köra en form av hundspannskörning är barmarkskörning ett mycket trevligt och roligt alternativ.

Vagnen du åker med är en mindre binagårdenvagn. Turerna körs huvudsakligen på grusväg. Regelbundet görs stopp vid vatten där du kan svalka av din hund och kombinera dragträningen med lite simträning om det inte är för kallt i vattnet. Aktiviteten kräver att  hunden successivt tränas i längre och längre turer. Sele finns i storlekarna medium och large. Du åker tillsammans med mig och mitt hundspann, men tänk på att hålla avstånd.

Tänk på att hunden inte får vara aggressiv mot hundar eller människor i körningen eller lida av sådana åkommor att den kan påverkas menligt av träningen. 

 

Pris:

Jag tar 250 kr/h eller max 300 kr per tur.

40 kr tillkommer för hyra av sele.

Tag gärna med en leksak eller dummie att slänga i vattnet.

 

  

Vargaskogens

hunddagis och aktivitetscenter

 Barmarkskörning 

Tel: 0709-959 031

 

 

 

 

 

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)