Nyheter

2011 12 24

Jag har nu satt in 500 kr i julklapp till organisationen APN för att stödja dem i deras kamp mot björngallsindustrin. Häng med du också och hjälp björnarna från deras lidande. Postgironummer finns på länken om gallbjörnar under länkar i högerspalten.

 

 

2011 12 31

Jag och Emelie som äger stallet där vi har våra hästar har i dag befriendat en f.d gallbjörn, en hane som heter Emma. Emma har suttit med metalljacka som fixerar en nål till gallan, i 10 år i en rostig liten bur. Det kostade ca 650 kr för ett år att befrienda Emma. Pengarna går till sådant som Emma behöver. Du kan också befrienda en björn. Se under Gallbjörnar i menyn.

 

 

2012 01 07/08

My Dog 2012

Nu har Varga varit på hundutställning i två långa dar, som kändes väldigt korta. Hon tyckte det var jätte spännande och var jätte duktig och sedan låg hon och sov hela söndagskvällen.
På lördagen ställdes hon ut i juniorklass för en Wenche  Eikeseth. Hon verkade väldig noggrann. Varga fick Excellent för henne och en röd rosett. Jag tror att det var bra betyg för henne för hon verkade rätt sträng med bedömningarna och Varga är ju inte färdigväxt ännu.
Hennes bedömning löd:
"Feminin mycket god typ. Elegant vackert huvud, mkt god hals, rak överarm, välutv kropp, bra bakben, utm tassar brunskimmrit med bra päls, rör sig bra fram men ostabilt bak." Frågade vad hon menade med ostabilt och en medhjälpare till domaren sa då att det beror på att Varga är så ung och inte färdigutvecklad.
 På söndagen ställde jag ut för en ungersk domare Jakkel Tamas. Varga fick då excellent och certifikatkvalitet. Han verkade också väldigt noga, men jag vet inte så mycket om honom.  
Hans bedömning löd:
"Good type, fem. head, a bit light eyes slightly straight shoulders, good balance & substance Moved well, excellent coat quality".
När Varga mötte de vuxna hundarna tyckte dock Varga att det fick vara nog och bara hoppade och hoppade, vilket syns på en av de bifogade bilderna, se My Dog 2012 ovan. Huvudsaken var att hon upplevde det som roligt och positivt att vara på utställningen. Det är ju väldigt speciell miljö, med mycket ljud och tätt med människor och hundar. Varga var inte på topp på lördagen för hon var skendräktig. På söndagen var hon dock piggare. Köpte en dummie med fasanskinn (dyr) på hundutställningen bara för att hon skulle tycka att det skulle vara jätte toppen att vara på hundutställning, varpå hon gick med huvudet ner i påsen ungefär hela tiden, så att jag fick lägga fasanen i ryggsäcken till slut.
Till sommaren planerar jag och en kompis att ev åka på utställning till Polen som en semester. Vi tänkte då också hälsa på en vorstehuppfödare där och titta på deras hundar. 

 

2012 01 09

Animals Asia har kommit ut med en pressrelease "Bear bile harmful to human health, according to research released at major Beijing event som finns att läsa på länken http://www.animalsasia.org/index.php?UID=2HE326DF00S1. Det är väldigt intressant läsning om hur farligt det är för människor att dricka björngalla och hur Animals Asia tillsammans med viktiga nyckelpersoner försöker sprida denna information genom en informationskampanj till allmänheten.

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)